Maatkasten

Maatkasten zijn de perfecte opberger voor al uw spullen. In de slaapkamer, de hal, de keuken of de berging: maatkasten passen niet alleen bij de rest van uw interieur maar bieden ook optimale opbergruimte.

GeBa maakt kwaliteit maatkasten

Enkele maatkast realisaties

Kwaliteit kasten

Een maatkast staat u toe om vrij te kiezen uit materiaal, kleur en indeling. Wilt u graag schuifdeuren of past een draaideur misschien beter? Heeft u graag legplanken of liever veel lades? Bij GeBa kunt u rekenen op ons advies voor kwaliteitsvolle maatkasten.

Voor elke ruimte

Of u nu op zoek bent naar een maatkast voor uw living, badkamer, slaapkamer of bureau, GeBa is uw vakman met jarenlange ervaring. Bij ons kunt u terecht voor maatkasten van hoogwaardige materialen zodat u zeker bent van hoge duurzaamheid en superieure kwaliteit.

Binnen uw budget

Maatkasten bieden niet alleen flexibiliteit voor de indeling en materiaalkeuze; ze kunnen ook afgestemd worden op uw budget. Elk interieur is uniek en zo ook de aanpak voor een kast op maat. Contacteer ons daarom vandaag nog voor een offerte op maat.

De perfecte maatkast

Wellicht heeft u zelf een ontwerp in gedachten of specifieke wensen waar we rekening mee moeten houden. Voor een kledingkast bijvoorbeeld of een vestiairekast. Of misschien is er een verloren plaats in huis waar u graag wat extra kastruimte zou maken, in de garage of de berging. Wij hebben reeds jarenlange ervaring met verschillende type kasten.

Graag wisselen we eens van gedachten zodat we voor u de perfecte maatkast kunnen ontwerpen en samenstellen.

Op zoek naar een maatkast?

Waarom kiezen voor GeBa Schrijnwerkers?

  • Specialist in maatkasten
  • Persoonlijk: u heeft steeds 1 contactpersoon
  • Advies op maat binnen uw budget
  • Vrijblijvende offerte met tekening (zonder maatvoering)
  • Schrijnwerker bij u in de buurt

Veelgestelde vragen

Onze maatkasten hebben doorgaans een diepte variërend van 50 tot 60 centimeter, waardoor ze voldoende ruimte bieden voor uw opbergbehoeften zonder overmatig veel ruimte in beslag te nemen. Of het nu gaat om een kast in uw slaapkamer, keuken of woonkamer, maatkasten passen naadloos in uw ruimte en bieden een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.

We raden zeker aan om steeds ruimte te voorzien tussen uw maatkast en het plafond. Over het algemeen adviseren we een ruimte van minimaal 5 tot 10 centimeter tussen de bovenkant van uw maatkast en het plafond om genoeg ruimte te garanderen voor de ventilatie van uw maatkast.

Deze ruimte zorgt dus voor voldoende ventilatie, wat helpt om schimmel en vochtophoping te voorkomen. Daarnaast maakt het de installatie en eventuele toekomstige aanpassingen gemakkelijker. Een kleine ruimte tussen de kast en het plafond draagt ook bij aan een esthetisch aangename afwerking.

We kiezen we bewust voor dikker hout voor onze maatkasten, zoals planken van 18 tot 20 millimeter omdat dit zorgt voor een steviger en robuuster frame. Zo is uw maatkast beter bestand tegen dagelijkse slijtage en zwaardere belastingen.
Daarnaast vermindert dikker hout de kans op doorbuigen of kromtrekken zodat uw planken en hanggedeelten niet zullen doorhangen. Daarnaast hebben maatkasten gemaakt van dikker hout hebben een luxueuzere en kwalitatievere uitstraling.

Kortom, het gebruik van dikker hout voor onze maatkasten resulteert in een product dat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is en een grotere duurzaamheid biedt. Dit maakt onze kasten een verstandige investering in vergelijking met standaard kasten die vaak sneller tekenen van slijtage vertonen.

Doorgaans adviseren we een hanggedeelte van minimaal 100 tot 120 centimeter lang voor een maatkast. Deze lengte biedt voldoende ruimte om kleding op te hangen zonder dat ze te dicht op elkaar zitten, wat kreukels helpt voorkomen.
Bovendien zorgt dit ervoor dat u gemakkelijk toegang heeft tot al uw kledingstukken, wat de functionaliteit en het gebruiksgemak van uw kast verhoogt.